Technológia plálenice

Pestovateľská pálenica ovocia sa nachádza v obci Klasov. Pálenica je plynofikovaná, technológia je dvojkotlová. Dvojkotlová technológia je medzi odborníkmi na pálenie označovaná ako najlepšia. Destilačný kotol má objem 300 litrov a rektifikačný kotol 150 litrov. Medené trúbky o dĺžke 11 metrov zabezpečia dokonalé oddelenie kvalitného destilátu od rôznych pribudlín (dokonalé oddelenie jadra destilátu od úkvapu a dokvapu).

To, čo u iných máte ako exclusive pálenie, u nás máte ako štandard. Pálenie neurýchlujeme – bežná doba jedného pálenia trvá 3 až 3,5 hodiny. Ide nám hlavne o kvalitu vypáleného destilátu, čo je aj pre nás najlepšou reklamou.

Pálenicu po technologickej stránke vedie vyštudovaný biotechnológ, ktorý v roku 1999 ukončil Univerzitu Komenského v odbore biotechnológie a molekulárna biológia. V prípade, že si chcete urobiť tú najlepšiu pálenku na špeciálnu príležitosť, nebojte sa nás osloviť, poradíme Vám už od fázy zberu ovocia a prípravy kvasu. Zmeriame Vám obsah cukru v kvase refraktomerom, zmeriame kyslosť (pH) a následne určíme optimálny termín pálenia.

Minimálne množstvo kvasu na pálenie je 150 litrov. Menšie množstvo kvasu je možné vypáliť v prípade spojenia dvoch pestovateľov.

Pálenica Klasov - kontakt

Pálenica v prevádzke.

Objednávky na telefónnom čísle

0948 717 860

Minimálne množstvo kvasu na pálenie je 150 L.

Pálenica na Facebooku